Wednesday, November 20, 2013

Haina îl face pe om?



Chiar așa: haina îl face pe om? Nicidecum, daaaar aș fi de acord cu varianta inversă: Omul face haina, adică îi dă sens, îi dă un aer aparte, o face să fie potrivită pentru situația potrivită. Printr-o ținută anume putem cuceri lumi la care nici nu visam, oameni la care nu speram să ajungem prea ușor, putem obține job-ul dorit, să schimbăm stările celor din jur, să luminăm ziua cuiva, poate chiar propria zi și propria perspectivă
            Exemple concrete:
Andrei, etajul 5, 29 de ani, lucrător comercial, într-un  supermarket. Lucrează în ture fixe, rareori stă peste program, dar job-ul este sub aștepările lui. Salariu mediu, viață normală. Garderoba lui cuprinde 2-3 perechi de blugi și maxim 10 tricouri, o cămașă cu sacou pentru ocazii speciale (de exemplu interviu). În fiecare zi îl văd plecând spre serviciu îmbrăcat într-un fel care te-ar face să crezi că nu s-a uitat în oglindă înainte să iasă din casă. Tricou necălcat, adidași prăfuiți, părul nearanjat. Prima tendință este să te ferești de el, pentru că un om cu asemenea ținută nu pre inspiră încredere.
Tocmai de aceea, oamenii care nu îl cunosc nu vor afla prea ușor că Andrei este de fapt un tip foarte de treabă, amuzant, spiritual, cu o minte deschisă și destul de deștept. (Poate ar trebui să îi sugerez Promoțiile Bosch, și-ar permite cu siguranță un super-fier de călcat care l-ar ajuta să se pună în valoare oriunde... dacă ar vrea)
Al doilea exemplu este Maria, 28 de ani, etajul 6, redactor la o revistă, muncește aproximativ douăsprezece ore pe zi, lucru care ne-ar face să credem că nu mai are timp de nimic. Însă, în mod surprinzător, Maria are zilnic o ținută impecabilă. Dimineața în drum spre muncă, seara în drum spre sală, în weekend cînd merge la cumpărături sau când iese cu prietenele. Este o persoană plăcută încă de la prima vedere, un exemplu de “așa da” în materie de îngrijirea personală și cele mai importante lucruri pentru ea în acest sens sunt Produse electrocasnice achiziționate pe Marketonline.ro. Am aflat asta într-una dintre conversațiile noastre trecătoare, în care o întrebam admirativ ce face pentru a arăta atât de fresh în fiecare zi. Tot atunci mi-a recomandt fierul de călcat Fier de călcat Bosch, care, spune ea, face minuni.
Maria este și ea foarte drăguță și de treabă, aspect pe care îl lasă să se vadă din prima clipă.
Ce ar trebui Andrei să învețe este că felul în care se îmbracă și se îngrijește ar putea funcționa ca o oglindă pentru caracterul lui și ca o îmbunătățire a stării de spirit în tot ceea ce face. Astfel, o schimbare din acest punct de vedere l-ar ajuta probabil și să găsească un job mai bun.
Personal, pe lângă fierul de călcat menționat mai sus, dintre produsele Bosch din gama Edition Rosso, aș mai alege și o masă de călcat, ca să fac treaba completă.
            Am încredere că o haină impecabilă poate face minuni, dar pentru ca magia să fie completă este nevoie de o atitudine pe măsură. Șarm, zâmbet, emoții corespunzătoare, optimism, siguranță de sine: toate astea vin la pachet cu ținutele pe care electrocasnicele utilizate ne ajută să le avem.

Articol scris pentru Superblog 2013

No comments:

Post a Comment

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...