Friday, October 25, 2013

Sărbătorim cu... nVidia



       
“Ce să fie ? ce să fie ?”, s-a tot întrebat Alina mai bine de o lună. Este ziua iubitului ei, Mihai, peste fix o săptămână și până astăzi nu a reușit să găsească un cadou potrivit pentru gusturile lui de maniac al jocurilor pe calculator. Are de toate. Și în general, nu îi lipsește nimic. De la cele mai noi jocuri și telefon de ultimă generație până la banalele obiecte uzuale (ceasuri, curele din piele, adidași de firmă etc. ).
Așa că și-a stors creierii și pe cei ai prietenilor comuni și a descoperit în mare taină că cel mai potrivit cadou ar fi, printre altele, o placă video nVidia nou-nouță și uluitor de performantă (asta își imaginează ea după toate epitetele grandioase și criptate pe care le-au folosit băieții când au descris-o). Cică e mai bună decât ATI.  Așa parcă îl auzise și pe Mihai zicând. Prinsese din întâmplare informația asta cam tehnică.
            Pfffff, acum poate să respire ușurată. Alina nu prea înțelege lumea asta obscură a gameri-lor, lume din care uneori cu greu îl mai scoate pe Mihai. Odată aproape că a refuzat să mănânce desertul lui preferat pe care ea l-a pregătit cu multă dragoste, pentru că era foarte prins într-o misiune extrem de importantă din Assasin’s Creed. Dar îl înțelege într-un fel pentru că și ea își petrecea ore în șir citind, fără pauze.
          Așaaaaa. Cum se numește magazinul online unde trebuie să pună comanda? A, da. Mediadot. Și produsul cu pricina este Gainward GeForce GTX 650 Ti Boost 1024 DDR5. Orice ar însemna codificarea asta, un singur lucru îi este clar. Va fi un cadou minunat pentru Mihai chiar dacă ea nu înțelege mare lucru din el. Nici nu-i trebuie mai mult.
           Uneori și-ar dori să aibă și ea măcar pe sfert atâta pasiune pentru jocurile video cum are el. Cu siguranță, o astfel de schimbare ar mai estompa niște bariere de înțelegere dintre ei. Lumile lor au părțile alea care nu se îmbină prea bine sau chiar deloc, ca orice relație și poate este mai bine așa, nu? Dar totuși este hotărâtă să încerce un joc, așa, de dragul lui, să vadă și ea cum este cu adrenalina asta virtuală. Chiar așa să creeze dependență? Să zicem Lara Croft. Pare puțin mai feminin, după nume doar. Se așteaptă totuși la acțiune maximă și să câștige cu ajutorul iubitului, probabil.
          Nu e o idee deloc rea. Vede foarte bine cum industria jocurilor video câștigă teren și tot mai mulți oameni din jurul ei sunt atât de acaparați de jocurile lor preferate încât presimte că în viitor toată povestea asta va deveni un stil de viață cât se poate de real.
         În fine, acum că tot e prinsă de subiect, ce-ar fi să mai afle câte ceva de pe forumul de gaming, să învețe limbajul gamer-ilor și al plăcilor video, cam des utilizat de Mihai, mai ales când se întâlnesc cu prietenii. Aaaaa, și între timp să caute rețeta aia de tort de ciocolată de care i-a spus Ioana...

Articol scris pentru SueprBlog 2013

No comments:

Post a Comment

Un 2024 cât mai bun!

Pexels: Jill Wellington Sunt aproape 3 ani de când nu am mai scris aici și mai pe nicăieri. Prioritățile au fost altele, viața s-a scurs ori...